NIKTA Acute Zorg               


Acute Zorg’, zo noemen wij onze certificatieregeling.                                                            

Daarmee onderscheiden wij ons van andere marktpartijen en we geven ermee aan waar het om draait: het opvangen van het gat tussen het zich voordoen van een incident en het overnemen door de professionele hulpverleners.  

Er doet zich jaarlijks een enorm aantal ongelukken voor, van klein tot groot, in de privésfeer of op het werk. Zo’n ongeval vraagt om kordaat optreden van omstanders. Zeker als de verwonding van ernstige aard is en de professionele hulpdiensten zijn nog niet gearriveerd, dien je de aanrijdtijd te overbruggen middels het verlenen van Acute Zorg. Daartoe moet je wel weten hoe te handelen. Het volgen van een cursus Acute Zorg, om te kunnen handelen ingeval van een ongeluk, is daarom geen overbodige luxe.

Je krijgt zowel theorie- als praktijkles en de cursus wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen. Na het volgen van de cursus heb je de zekerheid dat je weet wat je moet doen bij ongelukken en houd je het hoofd koel als er professionele hulp geregeld moet worden. De geslaagde cursist ontvangt het NIKTA NEN-ISO 17024 persoonscertificaat ‘Acute Zorg Verlener’.

Naast de training Acute Zorg Verlener bieden wij ook  een training Acute Zorg bij kinderen van NIKTA.


De geldigheid van de certificaten is 1 jaar.

Prijs dagtraining: €169,- inclusief certificering. Praktijktraining met e-learning: €109,- inclusief certificering.

Groepstarief en training op locatie op aanvraag.